Om Ingrid

Ingrid_Elfberg_2014

Ingrid Elfberg har sina rötter i Jämtland och Härjedalen men har bott i hjärtat av Göteborg under lite drygt 30 år.  Hon har nyligen flyttat ut en bit till det lite mer lantliga Ulricehamn, en bit utanför Göteborg. Hennes familj består idag av hennes två söner, som är uflyttade, sambo och hennes syster som bor kvar i hemstaden Östersund.

Ingrid har hittills gett ut  5 psykologiska thrillers med Göteborg som huvudmiljö och klurar som bäst på en helt ny trilogi med Norrland som miljö. Hennes böcker är utgivna i flera länder. Hon har också deltagit med två noveller i novellantologin Bakom masken och under åren vunnit flera priser för noveller, bland annat första pris i Ballografpriset 2004.

Hennes fascination för berättande, historier och dramaturgi började redan när hon som liten lyssnade till alla skrönor som berättades i det stora köket i hennes fars barndomshem i Härjedalen. Ingrid brinner för dramaturgin i berättandet och slukar film och litteratur så fort tid finns och hon brinner alldeles särskilt för det som kallas organisk dramaturgi.

Hon tar med stor förtjusning emot spänningsmanus av alla sorter men tycker också mycket om sci-fi och fantasy. Även barn- och ungdomsböcker med spänningstema.

Hon har tidigare undervisat i romanskrivande och att skriva deckare och spänning på Skrivarakademin i Göteborg.

Ingrid har också att deltagit i Sveriges första deckarfestival, CrimeTime Gotland som hålls i Visby, var annars, och bland annat varit en av författarna som håller i festivalens Skrivarskola.

Ingrid Elfberg är författare men också manusförfattare med interaktiva manus för e-learning och enklare spel som specialitet. Hon arbetar också med innehåll, innehållstrategi, storytelling och coaching i skrivande inom IT och sociala media. Hon bloggar flitigt om skrivande och delar generöst med sig av skrivtips på sin hemsida och sin författarsida på Facebook.

Vill du anlita Ingrid så skriv till ingrid@ingridelfberg.se eller ta kontakt på Facebook.